תזרים חודשי

לעיתים, אנו והיועצים המלווים אותנו נוטים לקדש  את הרווח. בזמן שאנו מתרכזים ב: מיסוי אופטימלי, מיסוי מענק פיצויים, עמלות, ריביות וכו’ אנו “שוכחים” שהיומיום לא פחות חשוב – אנו מתעלמים מהחשיבות של תזרים המזומנים.  

אחת מנקודות המפתח שכל בעל עסק דואג לה על מנת לקיים עסק יציב עם הראש מעל המים הוא הדאגה לתזרים המזומנים שלו. למעשה, תזרים המזומנים הוא זה שעושה את ההבדל בין עסק מצליח לעסק בבעיה כלכלית.

אז איך זה קשור אלינו?

למרות שזה נשמע קצת מוזר – כולנו בעלי עסק. אנחנו מנהלים עסק מורכב: אנחנו גם הלקוחות שלו אבל אנחנו גם יצרני ההכנסה שלו. קיומו של העסק תלוי בנו וביכולת שלנו לתכנן נכון את תזרים המזומנים שלו. אם לא נדע לייצר כסף שיספיק לכל ההוצאות, אם נבזבז יותר ממה שהעסק שלנו מכניס (המשכורת שלנו לדוגמא) נמצא עצמנו בבעיה כלכלית ולעיתים קיומית.

חשוב שנבין, אחת מנקודות המפתח הבעייתיות ביותר שאנו ניתקל בה כשאנו מתכננים את תזרים המזומנים שלנו ומבינים ששליטה בתזרים המזומנים היא אחד מהמדדים הקריטיים לשמור על יציבותנו הכלכלית – היא בנקודת זמן ספציפית – כשיוצאים לפרישה! 

מה משתנה כשאנו מגיעים לגיל פרישה / כשאנו פורשים לקראת גיל פרישה מהעבודה?

הפרישה הוא נקודת הזמן בה אנו מפסיקים ולייצר הכנסה קבועה.

נקודה זו מהווה “צומת דרכים” לקראת תקופת חיים חדשה, אליה חייבים להתכונן בתבונה. תכנון החיים בגיל הפרישה  הפך  בשנים האחרונות למשמעותי  עוד יותר  וזאת כתוצאה מהעלייה המתמדת בתוחלת החיים. מי שפורש היום, תוחלת החיים שלו עתידה להגיע לגיל 95.

הברכה הטמונה בהארכת תוחלת החיים עלולה לגרום לקללה אם לא נערכנו נכונה. את התקופה הזו אנו אמורים לממן באמצעות החסכונות  שנצברו במהלך כל שנות עבודתנו ולכן אנו מחויבים לקבוע הסדרים חדשים לגיל הפרישה.

מה זה אומר להתכונן לפרישה?

ההכנה לפרישה כוללת בניה חדשה של תקציב שוטף ותקציב להוצאות חד פעמיות , שלוקח בחשבון את כל המקורות הכספיים העומדים בפני הפורש,  נכון ליום הפרישה,  ותכנון לכל החיים העתידיים. הפורשים רוצים להמשיך ברמת החיים אליה הורגלו במהלך השנים, להמשיך בחיים פעילים, להגשים תוכניות, כגון טיולים, קורסים תחביבים וכד.

מנגד, הוצאות המשפחה עולות כאשר הבית הופך להיות מרכז החיים ונמצאים בבית שעות רבות יותר, מצב בריאות משתנה וגם זה מחייב הוצאות גדולות יותר.

איך אנו דואגים לביטחון הכלכלי שלך?

ראשית, כפי שציינו, חובה על כל אדם העומד לפני פרישה – והמעוניין  להבטיח את עתידו הכלכלי לפנות לייעוץ מקצועי ורציני.

אנו בסוכנות אגם פתרונות במחלקת הפרישה, שלנו בה מועסקים המומחים שלנו למיסוי ופרישה מזמינים אתכם לפנות אלינו ולדאוג לעתידכם. אנו נבנה לכם תוכנית כלכלית אישית לניהול המשאבים הפיננסיים שלכם. את התוכנית נבנה על בסיס היכרות אישית ובחינה מקצועית מעמיקה של הפורש וצרכיו. נדאג להתאמה למצב משפחתי, תכניות אישיות, רמת החיים עליה הפורש מעוניין לשמור  ורמת הסיכון ויעדי התשואה אותם הפורש יקבע.

לאחר ריכוז וניתוח כל הנתונים, נייצר עבורך “מפה פיננסית” מעודכנת, הכוללת נכסים והתחייבויות פיננסיות, מקורות הכנסה קבועים, תחזית הוצאות שוטפות וחד פעמיות, תזרים מזומנים עתידי וסקר סיכונים אישי. על פי המפה, תיבנה עבורך תוכנית אישית לניהול משאבים, שתכלול בין היתר סדרת המלצות להתנהלות כלכלית נכונה בתקופת הפרישה.

 מה תיתן לך תוכנית כלכלית ביעוץ אישי של אגם פתרונות:

  • תמונת מצב ברורה ומעודכנת על נכסיך .
  • לשליטה מלאה בתזרים ההכנסות וההוצאות לאורך תקופת הפרישה .
  • כלים שונים שיעזרו לך להשתמש בחוכמה במשאבים הפיננסיים ולצמצם למינימום את חבות המס .
  • בקרה על השינויים במצב נכסיך לאורך זמן .
  • שמירה על יציבות ובטחון כלכלי, מבלי לקחת סיכונים מיותרים.
  • תכנון נכון של  העברה בין דורית.

תוכנית זו תבטיח לך הפורש ולבני משפחתך בטחון כלכלי בתקופת הפרישה וכמובן תזרים מזומנים חיובי!

פנה אלינו לקבלת עצה וליווי מקצועי – למען העתיד הכלכלי שלך!

רוצים לשמוע פרטים נוספים?

שירותים נוספים שאולי יעניינו אותך

משכנתא הפוכה היא הלוואה הניתנת לך בעבור שעבוד נכס. ההלוואה היא לכל מטרה ואין צורך להחזיר אותה במועד ידוע מראש.
פריסת מענק פרישה ופיצויים חייבים במס. בעת עזיבת מקום עבודה או פרישה, מומלץ לשקול לפרוס את מענקי הפרישה וכספי הפיצויים החייבים במס
פיצויים בקופות. השלמת חוב ותק פיצויים. פדיון ימי מחלה. פיצוי בגין אי הודעה על פרישה. מענק שנים עודפות. מענק הסתגלות. דמי שתיקה.
במידה והגעת לגיל פרישה אשה 62, גבר 67 – בדוק זכאותך להטבת מס משמעותית!!!
אל תזניח את עצמך : ניצול הטבות מס. הגנות ביטוחית, אובדן כושר עבודה. חוק פנסיית חובה.
מהי צוואה? איך עורכים צוואה? מה זה יפוי כח מתמשך? חשוב לכולם!!!